Veel vraag naar HAN-informatievaardigheden

Sharing is caring!

“We zijn in 2007 gewoon begonnen en er kwam veel op ons af, maar de opleiding was zeer tevreden.” Zo begint Jos Fleuren het interessante verhaal over informatievaardigheden bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), waar in het studiejaar 2011-2012 178 groepen (=2900 uur en ruim 4500 studenten) lessen informatievaardigheid krijgen aangeboden. Het is intensief, druk en fascinerend.

Vrijdag 4 november vond de LOOWI-bijeenkomst plaats bij de HAN in Nijmegen. Er waren ruim dertig collega’s uit het land aanwezig: van andere hogescholen, van universiteiten en overige instellingen. Ton Faassen en Jos Fleuren waren gastheer en gastvrouw en verzorgden een informatieve bijeenkomst over het programma informatievaardigheden bij de HAN. Het publiek luisterde geboeid en stelde veel vragen.

Jos Fleuren geeft een inleiding op de totstandkoming van het programma, waarna Ton Faassen het programma toelicht. Jos Fleuren besluit de bijeenkomst met een aantal punten van zorg die voortko-men uit de grote afname van het programma. Wat zijn succesfactoren? Komt het doordat er een reader en een werkboek werden ontwikkeld waar het onderwijs van gecharmeerd raakte? Is het de nominatie voor de HAN Scholarprijs 2009 waardoor de studiecentra serieus werden genomen door het onderwijs? Of is de keuze voor maatwerk doorslaggevend voor de enorme interesse? Hoe dan ook, de HAN is erin geslaagd het vak informatievaardigheden op de kaart te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *