Bezoek aan Leeszaal West

Sharing is caring!

En zo sta je op een kruispunt, en ga je je afvragen waarom er dure panden gebouwd (of verbouwd) moeten worden voor functies die mogelijk ook op een andere manier aanpakt kunnen worden. Op bibliofuture blogde Maurice Specht al eerder over de Leeszaal in Rotterdam West waar hij mede initiatiefnemer van is.  Gisteren bezocht ik de Leeszaal in Rotterdam, en zag een initiatief waar ik graag de loftrompet over wil blazen als het ook op langere termijn blijkt te werken.
De bibliotheek trekt weg uit de wijk (door de bezuinigingen) en bewoners pakken  het heft in eigen handen en komen met een alternatief.
603980_4465398428768_562484277_nEen leegstaand pand waar nog geen andere bestemming voor is gevonden tovert men met beperkte middelen om tot een Leeszaal (met dank aan de woningbouwvereniging). Niet alleen bedoeld voor het rustig lezen van een boek maar ook om de buurt met elkaar te verbinden. Hier geen vlaggenschepen of Retail verhaal maar mensen die doorpakken. Samen iets op de kaart zetten waar de buurt beter van kan worden.
In de komende tijd zullen we de Leeszaal blijven volgen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *