Helaas…. Stationsleestafel Utrecht

Sharing is caring!

Lezen is een beleving (op welke manier dan ook). csu1Daarom zijn Probiblio, Bibliotheek Rotterdam en Utrecht samen met de Nederlandse spoorwegen een pilot begonnen met leestafels op het station. Het is een verkapte (en waarschijnlijk een goedkope) manier om de bibliotheek op stations gevestigd te krijgen.

Hoewel ik een groot voorstander ben van de bibliotheek die naar buiten kijkt is de tafel op het csu3Centraal station van Utrecht mij een doorn in het oog. Het is een triest vormgegeven geheel met bijzonder weinig aantrekkingskracht. De mensen die aan de tafel zitten hebben vaak niet eens door dat het om een leesbevorderingsproject gaat. Men kan informatie lezen op een informatiebordje dat in elke bibliotheek te vinden is (A4 papier in een standaard) waardoor het nog goedkoper oogt dan het al is.

Net als de Boekspot is dit weer sterk staaltje van Bibliotheekamateurisme terwijl het idee achter dit project niet eens zo slecht is.

Lees ook het artikel van het Bibliotheekblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *