Gezellig Bibliotheek Eindhoven

Sharing is caring!

Door omstandigheden op het spoor – waar de NS deze keer niets aan kon doen – strandde ik op het station in Eindhoven.  Er werd een wachttijd van drie uur omgeroepen. Dan kun je natuurlijk op een bankje gaan wachten tot je een ons weegt of je brengt een bezoek aan de plaatselijke bibliotheek. Ik deed het laatste en bezocht Bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame.

De bibliotheek – op loopafstand van het station – doet van buiten afstandelijk aan. Hoe statig de Witte Dame als gebouw ook is de entree van de bibliotheek is helaas niet om over naar huis te schrijven. Vooral als het donker is lijkt het mij een unheimische plek.
eind2

Ook als je eenmaal de ingang gepasseerd bent heb je nog niet het idee ergens te zijn waar je het lang zou kunnen uithouden. Maar schijn bedriegt.
Want als je eenmaal echt binnen bent – dus langs de inleverbrievenbussen en de klassieke bibliotheekzaal – kom je in een erg gezellig bibliotheekcafé terecht waar het op de vrijdagmiddag bruist. Het is de plaats voor koffie drinken, studeren, boeken voor kinderen, PC’s voor iedereen en vertoeven of eind6verpozen. Tijdschriften, kranten en ook nog eens gratis WIFI, maar daar moet je wel een mailadres voor achter laten. TIP!! Als je al twee tabs in je browser – Google Chrome – open hebt staan dan werkt het internet direct en laat je de inlog voor wat het is. Bij elke derde tab die je dan vervolgens wil openen verschijnt het inlogscherm wel.

In de bibliotheek was het gezellig druk. Moeders die met elkaar aan het praten waren terwijl kinderen konden spelen. Een enkeling die nog echt aan het zoeken was naar een boek. Heren die muziek luisterden en jongeren die de PC’s probeerde te hacken. Bibliotheekmedewerkers die bezig waren met van alles en nog wat en mensen vriendelijk te woord stonden. Ze hadden het samen ook erg gezellig.

Ik ben 2,5 uur lang aanwezig geweest in deze bibliotheek. Ik heb met bezoekers gesproken en heerlijke koffie gedronken. Ik heb mij staan verbazen over een trap naar gesloten deuren. Ik heb naar schermen gekeken met mooie foto’s zonder uitleg.
De boeken overheersen nog in Eindhoven maar het is de ruimte en de sfeer die je bij de lurven pakken. Een bezoek aan deze bibliotheek is een bijzondere ervaring.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *