Internet zonder schermen.

Sharing is caring!

De afgelopen dagen wandelde ik door het mooie Tiroler land. Mijn pad liep door bossen en over bergen. Stilte overmeesterde mij. Ik leek een paar dagen van de wereld te zijn. Helaas was daar dan toch weer het geluid van mijn smartphone. Een apparaat waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Smartphones en tablets – van welk merk dan ook – voelen niet natuurlijk aan.

Ik ben niet gehecht aan mijn smartphone maar aan de informatie die je er mee kan opsporen. Met schermen heb ik niet veel. Neem de televisie, echt mooi is het ding niet – ook nooit geweest trouwens. Het is de film of de serie die het ding mooi maakt maar als het geval uitstaat is het niet veel meer dan een lelijk zwart gat aan de muur. Mijn tablet is handig maar mooi? Echt niet.
Als ik door een bos loop en uitleg wil hebben over een boom of het bos zelf ben ik aangewezen op de bordjes – of op mijn smartphone. Maar we leven in een tijd van technische ontwikkelingen en we staren nog steeds naar lelijke kunststof dingen die helaas nodig zijn om het internet tot ons te laten komen.

Naar mijn idee moet dat toch anders kunnen, en na wat struinen – via mijn smartphone – op het internet blijkt men bij Google – hoe kan het ook anders – er al lang mee bezig te zijn met het ontwikkelen van het internet zonder schermen. Designer Tom Uglow – die voor Google werkt – sprak er vorig jaar al over op een TED conferentie in Sydney Australië. En ik ben enthousiast want wat zou het mooi zijn als informatie op verschillende manieren – in de juiste context – zonder een vervelend en onnatuurlijk ding tot je kan komen dan leven we misschien wel in de perfecte wereld – als die al bestaat. En met een wereld zonder schermen kan je ook het bibliotheekgebouw aan de wilgen hangen en ontmoeting en debat organiseren op elke gewenste plaats waar ook ter wereld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *