Augustus, inspiratie maand

Sharing is caring!

Augustus stond voor mij dit jaar in het teken van de inspiratie. Op woensdag 3 augustus werd ik – voor de tweede keer dit jaar – uitgenodigd door Albert Kivits, directeur van Bibliotheek Eindhoven. Vorige week woensdag – 24 augustus – mocht ik de hele dag mee met Jurgen Hoogendoorn, bedenker van het Amsterdamse broedplaatsenbeleid.

Terwijl vier leuke figuren uit onze sector inspiratievolle blogjes schreven had ik wat meer tijd om mijn hoofd weer naar buiten te steken. Naast een mooi gesprek bij Bibliotheek Eindhoven en een inspiratie toer in Amsterdam-Noord sprak ik ook nog met een keur van mensen over de openbare bibliotheek en de samenleving in het bijzonder. Gesprekken die de komende maanden wat mij betreft een vervolg krijgen.

Sociale media speelde een hoofdrol bij de totstandkoming van alle gesprekken die ik de afgelopen maand heb mogen voeren. Het gesprek met Albert Kivits kwam tot stand via Linkedin, de inspiratie toer met Jurgen Hoogendoorn via twitter. Ook de overige gesprekken heb ik te danken aan mijn brede netwerk.

Het uitgangspunt van de gesprekken van de afgelopen maand stonden in het teken van inspiratie. Maar naast inspiratie ging het gesprek met Albert Kivits ook over de openheid in de sector maar bovenal over de mooie dingen die ze bij bibliotheek Eindhoven allemaal ontplooien en waar we in de sector van kunnen leren.

Inspiratie komt tegenwoordig echt niet meer uit de sector alleen. Jurgen Hoogendoorn en ik volgen elkaar al een paar jaar via twitter. Ik vroeg Jurgen mij mee te nemen op een inspiratie toer door Amsterdam om mij te inspireren vanuit de bottom up sfeer. Het werd meer dan alleen dat en het gaf mij de nodige inspiratie en nieuwe ideeën.

De komende blogs zullen in het teken staan van de ontmoeting met Albert Kivits en de inspiratie toer onder leiding van Jurgen Hoogendoorn.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *