Hof van Eden

Sharing is caring!

Ik kwam net op Bibliotheken.ning nog oude blogjes van mij tegen uit de tijd dat ik schreef op deinformatiemakelaar. Deinformatiemakelaar is de voorloper van wat nu al vijf jaar bibliofuture is. Bloggen over de openbare bibliotheek is voor mij mijn lust en mijn leven. Een hobby waar ik mij met hart en ziel voor inzet. In mijn vrije tijd reis ik door het land om met mensen te praten en naar bibliotheken te kijken. Trots ben ik op uitnodigingen van mensen die mij hun bibliotheek willen laten zien of mij meesleuren in hun visie op bibliotheekinnovatie. Veel van mijn vrije tijd zit in bibliofuture. Zoveel tijd dat het zonde is om het gemakzuchtig om zeep te helpen door klakkeloos mee te gaan in anonieme stromingen. Ik ben een voorstander van meer bloggende bibliotheekmedewerkers, mensen die hun stem laten gelden, die zich mengen in debat binnen en buiten de sector. Maar doe dit vanuit de volle overtuiging dat het werkelijk iets bijdraagt aan de sector.

Naar mijn mening is het beter iets een klein duwtje te geven om te veranderen dan klakkeloos veel te duwen zonder enig resultaat. In onze sector zijn veranderingen aan de orde van de dag. Soms zijn deze veranderingen groot dan weer piepklein. Maar dat er veranderingen plaatsvinden daar mogen we best trots op zijn. Ik ben nog steeds trots dat ik werk in de openbare bibliotheeksector zelfs met alle ups en downs die ik ook.
Ik ben echter een gedreven informatieprofessional die gelooft in de business waar we in zitten. En dat de sector er nog lang niet is dat mag duidelijk zijn.

En ook ik leer nog steeds bij. Natuurlijk is het leuk om inspiratie op te gaan doen in Amsterdam-Noord maar ook in mijn eigen stad ‘s-Hertogenbosch is genoeg inspiratie te halen. Tijdens een ouderwets zaterdagmiddagje boodschappen doen belanden ik zo in de wijkmoestuin van de Graafsewijk. Mijn hart maakte een sprongetje. Het Hof van Eden is dus werkelijk overal te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *